Чи повернеться Насіров на посаду керівника ДФС?

Читать на русском
Олексій Голобуцькийполітолог

Окружний адміністративний суд Києва поновив Романа Насірова на посаді голови ДФС. Це рішення суду означає, що їм наданих доказів виявилось недостатньо або вони були неналежним чином подані.

Про це в своєму блозі написав політтехнолог Олексій Голобуцький, передає «Слово і Діло».

«Суд – окрема й незалежна гілка влади. Якби було телефонне право чи щось інше, то, звичайно, рішення було б іншим, адже керівництво держави не зацікавлене в таких прецедентах. Однак незалежний суд мав право й можливість ухвалити саме таке рішення. Він це зробив, незважаючи на позицію влади», – зазначив Голобуцький.

Він нагадав, як це було за часів Януковича: кого треба було, саджали без жодних питань, доказів та аргументів.

Однак таке рішення суду не означає, що Насіров завтра повернеться на посаду, додав політтехнолог.

«Ба більше, за регламентом рішення має ухвалити Кабмін. Уявлення не маю, яким саме буде рішення в цій ситуації, але мені здається, що все ж таки негативним», – уточнив він.

Поновлення Насірова на посаді не має нічого спільного з не менш гучною справою БочковськогоНасірова звільнили з посади через британський паспорт, а не звинувачення в корупції. Щоправда, невідомо, чи надали суду належні докази подвійного громадянства.

«Суд працює так, як працює. Ми хотіли незалежного суду, ось ми його й отримали.Він буде незалежним від впливу грошей лише тоді, коли в нас зміниться суспільство. Проте не варто забувати, що продажні суди були в усіх провідних країнах», – констатував експерт.

За його словами, оскільки Кабмін переконаний, що звільнення Насірова було підставним і законним, а відновлення на посаді неприпустиме, то очевидно, що буде подана апеляція на рішення суду.

Як з'ясувало «Слово і Діло, поновлення Насірова на посаді не має нічого спільного з не менш гучною справою Бочковського.

Нагадаємо, уряд оскаржить поновлення на посаді голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

У правозахисній організації Transparency International Ukraine назвали поновлення Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби «плювком в імідж України як правової держави».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: