Суд оприлюднив рішення щодо поновлення на посаді Насірова

Читать на русском
Окружний адміністративний суд міста Києва визнав незаконним розпорядження Кабміну щодо звільнення Романа Насірова.

Окружний адміністративний суд міста Києва визнав незаконним розпорядження Кабміну щодо звільнення Романа Насірова.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва.

НАБУ розслідує інший епізод щодо рішення суддів ОАСК за позовом НасіроваВ Антикорупційному бюро підтвердили закриття кримінального провадження стосовно суддів ОАСК за неправосудне рішення.

«Рішенням суду від 11 грудня 2018 року адміністративний позов був задоволений повністю. Зокрема, визнане протиправним і незаконним розпорядження Кабінету міністрів України від 31 січня 2018 року «Про звільнення Насірова Р. М. з посади голови Державної фіскальної служби України», – йдеться в ухвалі суду.

Підставою ухвалення такого рішення стало недоведення відповідачами наявності підстав для звільнення Романа Насірова з посади голови Державної фіскальної служби України, а саме обставин його подвійного громадянства та порушення процедури його звільнення.

Нагадаємо, 11 грудня Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді голову Державної фіскальної служби України Романа Насірова.

Пізніше стало відомо, що уряд оскаржуватиме поновлення на посаді голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Як відомо, 31 січня 2018 року Кабінет міністрів звільнив відстороненого від своїх обов'язків голову Державної фіскальної служби Романа Насірова.

У ніч на 8 березня 2017 року Солом'янський райсуд Києва обрав Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн грн, а 16 березня дружина Насірова внесла за нього заставу. Його залишили з електронним браслетом, без закордонних паспортів та із забороною залишати Київську область без дозволу.

Насіров заявив, що це було спрямовано на перешкоджання його політичній діяльності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: