Перше затримання ДБР: викрили директора одного з держпідприємств Міноборони

Читать на русском
Слідчі ДБР викрил директора одного з державних підприємств Міністерства оборони України після отримання неправомірної вигоди в розмірі 2 тисячі доларів США.

12 грудня слідчі Київського територіального управління ДБР викрили директора одного з державних підприємств Міністерства оборони України після отримання неправомірної вигоди у розмірі 2 тисячі доларів США.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні відомства у Facebook.

В Україні розпочинає роботу ДБР. Як створювали та довкола чого були конфлікти?27 листопада, близько 300 слідчих ДБР складуть присягу і почнуть працювати над першими кримінальними справами.

Повідомляється, що підозрюваний вимагав передати йому 2 тисячі доларів США за вплив на ухвалення рішення щодо непризову на військову службу. У разі відмови він зазначив, що створить усі умови для притягнення особи до відповідальності за неявку до військового комісаріату, а також невідкладного призову його на військову службу.

Факт одержання неправомірної вигоди задокументований за процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону України та оперативного супроводження співробітниками Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Нагадаємо, в листопаді ДБР зареєструвало перші кримінальні провадження.

Державне бюро розслідувань має стати українським аналогом американського Федерального бюро розслідувань (ФБР). Бюро займеться розслідуваннями злочинів чиновників, суддів, співробітників Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, екс-президентів і членів уряду.

Раніше суд виніс рішення щодо люстрації директора ДБР Труби.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: