Державне бюро розслідувань не розпочало роботу наприкінці жовтня, як обіцяв Труба

Читать на русском
Труба знову не вклався в обіцяні терміни початку роботи ДБР. Він запевнив, що відомство розпочне роботу наприкінці жовтня, проте наразі тривають конкурсні відбори слідчих.
Роман ТрубаСлово і Діло

Голова Державного бюро розслідувань Роман Труба провалив обіцянку про те, що наприкінці жовтня зможе запустити роботу ДБР як повноцінного правоохоронного органу.

Таку обіцянку він дав 29 серпня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«У нас є й територіальні управління – це 455 посад. Конкурс уже на фінальній стадії. Обраны 63 переможці конкурсів на керівні посади. Днями комісія визначить ще переможців. Із понеділка конкурсна комісія розпочинає співбесіди з кандидатами на посади слідчих, які триватимуть приблизно 5 тижнів. Після цього я зобов'язаний провести кожному з претендентів ще спеціальну перевірку. В такому темпі наприкінці жовтня я зможу запустити роботу ДБР як повноцінного правоохоронного органу», – заявив очільник ДБР.

Станом на 22 жовтня були визначені 212 переможців конкурсу на посади слідчих семи територіальних управлінь Державного бюро розслідувань, 19 посад залишилися вакантними. З обранням слідчих завершився конкурс на 455 посад семи територіальних управлінь ДБР, який тривав із квітня 2018 року.

Усі переможці мають пройти психофізіологічне обстеження із застосуванням поліграфа, а ті, хто претендує на посаду слідчого, – ще й спеціальну перевірку державними органами. Голова ДБР планує, що в листопаді на роботу візьмуть слідчих, які пройдуть спеціальну перевірку.

Станом на 26 жовтня були оголошені конкурси на 103 посади в Державному бюро розслідувань. Зокрема, ДБР оголошує набір на 65 посад слідчих: 39 – до центрального апарату та 26 – до територіальних управлінь.

«Це посади, які залишилися вакантними після першої хвилі конкурсного відбору», – уточнив Труба, додавши, що оголошення нових конкурсів не вплине на початок відкриття проваджень.

Однак, з огляду на те, що в обіцяні терміни Труба не вклався, його запевнення отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Труба дав 6 обіцянок, з яких жодної не виконав, а 3 – провалив.

Нагадаємо, Труба вже тричі провалив обіцянку про терміни початку роботи Державного бюро розслідувань. Так, раніше він заявляв, що робота ДБР стартує з 1 вересня.

Також ми повідомляли, що голова ДБР у вересні отримав понад 66 тисяч гривень зарплати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: