Суд ухвалив рішення щодо люстрації директора ДБР Труби

Читать на русском
Окружний адмінсуд Києва встановив, що директор Державного бюро розслідувань Роман Труба не проходив люстраційну перевірку.

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба не проходив люстраційну перевірку. Це встановив Окружний адміністративний суд Києва за підсумками розгляду позову нардепа Юрія Македона до ГПУ та Мін'юсту.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє в п'ятницю, 9 листопада, прес-служба суду.

НАЗК виявило брехню в декларації директора ДБР ТрубиПрокуратура міста Києва заявила про недостовірні відомості у декларації очільника ДБР Романа Труби за 2017 рік.

«Окружним адміністративним судом міста Києва був завершений розгляд справи №826/14960/18 ... про визнання протиправною бездіяльності відповідачів у непроведенні належним чином перевірки поширення вимог закону «Про очищення влади» на директора Державного бюро розслідувань Романа Трубу», – йдеться в повідомленні.

Зазначено, що за підсумками розгляду суд ухвалив рішення частково задовольнити позов. А саме: бездіяльність Генпрокуратури – непроведення люстраційної перевірки та незвернення до Міністерства юстиції про включення Романа Труби до Єдиного державного реєстру люстрованих осіб – була визнана протиправною.

Раніше повідомлялося, що Національне агентство з питань запобігання корупції почне повну перевірку декларації, поданої директором Державного бюро розслідувань Романом Трубою.

Очікується, що в повному обсязі робота ДБР буде запущена в листопаді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: