ДБР зареєструвало перші кримінальні провадження

Читать на русском
Повноцінна робота ДБР почалася по всій Україні - як в центральному апараті, так і в семи територіальних управліннях.

У вівторок, 27 листопада, Держбюро розслідувань розпочало свою роботу.

Про це повідомив директор відомства Роман Труба на брифінгу, пише «Слово і Діло».

В Україні розпочинає роботу ДБР. Як створювали та довкола чого були конфлікти?27 листопада, близько 300 слідчих ДБР складуть присягу і почнуть працювати над першими кримінальними справами.

«Слідчі зареєстрували перші кримінальні провадження. Це кримінальне провадження за фактом одержання неправомірної вигоди співробітником правоохоронного органу та за фактом одержання неправомірної вигоди в особливо великих розмірах», - пояснив він.

Труба уточнив, що в провадженнях фігурують співробітники різних правоохоронних органів. Директор ДБР також розповів, що 300 слідчих Бюро прийняли присягу. Повноцінна робота ДБР почалася по всій Україні - як в центральному апараті, так і в семи територіальних управліннях.

Державне бюро розслідувань повинно стати українським аналогом американського Федерального бюро розслідувань (ФБР). Бюро займеться розслідуваннями злочинів чиновників, суддів, співробітників Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, екс-президентів і членів уряду.

Раніше суд виніс рішення щодо люстрації директора ДБР Труби.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: