Назвали дату, коли слідчі ДБР мають скласти присягу

Читать на русском
Призначення 295 слідчих Державного бюро розслідувань (ДБР) і складання присяги заплановане на 27 листопада.

Призначення 295 слідчих Державного бюро розслідувань (ДБР) і складання присяги заплановане на 27 листопада.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні на сторінці Держбюро у Facebook.

ДБР не запрацювало 1 вересня, незважаючи на обіцянку ТрубиДержбюро розслідувань може запрацювати тільки в кінці жовтня. Хоча раніше Роман Труба називав термін 1 вересня.

«27 листопада слідчі Державного бюро розслідувань складуть присягу та розпочнуть перші кримінальні провадження. На цю дату планується призначення 295 слідчих ДБР, якщо вони отримають позитивні висновки за результатами спеціальних перевірок та психофізіологічного дослідження за допомогою поліграфа», – йдеться в повідомленні.

Серед них – 102 слідчих центрального апарату та 193 слідчих територіальних управлінь ДБР. У Держбюро зазначили, що в центральному апараті та територіальних управліннях сформовані слідчі підрозділи за трьома напрямами: розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції; розслідування злочинів, скоєних працівниками правоохоронних органів та у сфері правосуддя; розслідування військових злочинів.

Раніше суд ухвалив рішення щодо люстрації директора ДБР Труби.

Як повідомлялося, Національне агентство з питань запобігання корупції почне повну перевірку декларації, поданої директором Державного бюро розслідувань Романом Трубою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: