Депутат ЄС розповів, що порти для кораблів РФ закриють через блокування навігації

Читать на русском
Депутат Європарламенту від Німеччини Ребекка Гармс вважає, що ЄС має відреагувати на Керченську кризу посиленням санкцій щодо Росії.

Депутат Європарламенту від Німеччини Ребекка Гармс вважає, що ЄС має відреагувати на Керченську кризу посиленням санкцій щодо Росії.

Як пише «Слово і Діло», про це вона заявила напередодні початку дебатів у Європарламенті про перебіг реформ в Україні, запланованих на 11-12 грудня, повідомляє «Укрінформ».

«Ми закликаємо ЄС та держави-члени запровадити цілеспрямовані санкції в разі, якщо 24 українських військовослужбовців не будуть звільнені й у разі подальшої військової ескалації; мандат спеціальної моніторингової місії ОБСЄ має бути розширений до Азовського моря. Ми також закликаємо ЄС та його держави-члени закрити наші порти для заходу російських кораблів з Азовського моря в разі, якщо Росія не відновить свободу навігації Керченською протокою та в Азовському морі», – заявила Гармс.

Вона висловила сподівання, що після російської військової атаки в Керченській протоці переважна більшість в Європейському парламенті проголосує за запропоновані заходи реагування на нещодавню ескалацію.

Нагадаємо, 26 листопада народні депутати підтримали указ президента Петра Порошенка щодо запровадження воєнного стану в Україні.

Як повідомлялося, воєнний стан запровадили в 10 областях, де Росія може завдати удару.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: