Волкер у грудні відвідає один із портів на Чорному морі

Читать на русском
Курт Волкер під час візиту в Україну має намір відвідати Київ і один з українських портів у Чорному морі.

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що планує відвідати Україну, побуває в Києві й в одному з українських портів у Чорному морі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Голос Америки».

Волкер заявив, що РФ зволікає з питанням миротворців на ДонбасіВ американському Держдепартаменті заявляють, що Росія досі не направила свої варіанти імплементації Мінських угод.

Повідомляється, що Волкер в найближчі два тижні планує візит в Україну, під час якого, крім Києва, також відвідає один з українських портів у Чорному морі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Курт Волкер відвідає Україну в листопаді. За словами Волкера, «вже наступного місяця, конкретна дата ще не визначена». Однак візит Волкера так і не був здійснений.

Відзначимо, що в інтерв'ю «Голосу Америки» Волкер заявив, що російські банки в зв'язку з нападом РФ на українські кораблі в Керченській протоці можуть відключити від міжнародної системи передачі фінансової інформації SWIFT. Волкер заявив, що США та їхні західні союзники розглядають низку варіантів, щоб не допустити нових проявів «одностороннього контролю Росії в загальних водах Азовського моря».

Також одним із заходів тиску на РФ Волкер назвав заборону суднам РФ з окупованого Криму або Азовського моря заходити до європейських портів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: