Агресія РФ в Азовському морі: Україна готує позов до Росії

Читать на русском
Український президент повідомив про підготовку до судових розглядів з Росією після агресії в Чорному морі.
Петро Порошенко

Україна збирається подати позов до Міжнародного суду ООН, вимагаючи визнати відповідальність Росії за акт агресії в Чорному морі, в ході якого були захоплені три українських судна з екіпажем.

Про це в ефірі «Свободи слова» на ICTV заявив президент України Петро Порошенко, повідомляє «Слово і Діло».

«Готується позов до Міжнародного суду ООН у зв'язку з актом агресії. Файл цей вже зафіксовано. Про відповідальність Російської Федерації за агресію проти нашої держави», – підкреслив президент.

Петро ПорошенкоНародний депутат України

Також він зажадав звільнення українських моряків і повернення кораблів. Порошенко додав, що РФ не виконала зобов'язання за рішенням Європейського суду з прав людини про надання інформації про полонених українських моряків.

«Вимагаю негайного і безумовного звільнення українських моряків, повернення наших кораблів. За рішенням Європейського суду з прав людини сьогодні (3 грудня – ред.) РФ мала надати інформацію щодо полонених українських моряків. Наскільки мені відомо, Росія порушила рішення Суду і інформації не надала», – зазначив він.

Нагадаємо, США і Європейський Союз проводять консультації для спільної відповіді на дії Росії в Чорному морі. Раніше президент США Дональд Трамп скасував зустріч з лідером РФ Володимиром Путіним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: