Порошенко назвав країни, яким загрожують кораблі РФ у Чорному морі

Читать на русском
Росія у Чорному морі розмістила небезпечну кількість кораблів і це може становити загрозу для країн НАТО.

Президент України Петро Порошенко у своїй статті для The New York Times зазначив, що Росія в Чорному морі розмістила небезпечну кількість кораблів і це може становити загрозу для країн НАТО.

Про це сказав повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу президента.

Російська агресія непередбачувана – ПорошенкоПрезидент України Петро Порошенко назвав захоплення кораблів у Керченській протоці загрозою безпеці в Європі.

Зокрема, йдеться про три країни, які є членами Альянсу, – Румунію, Туреччину та Болгарію.

«Ці останні події безпосередньо впливають на безпеку всього НАТО. Наразі Росія має загрозливу кількість кораблів у Чорному морі, що означає, що це може загрожувати членам НАТО – Румунії, Болгарії та Туреччині. І це може бути лише початком», – написав Порошенко.

Він також звернув увагу на значну присутність РФ у Балтійському морі та систематичні інциденти з російською військовою авіацією.

«Нещодавно російські бійці були перехоплені не вперше над Балтійським регіоном і не подали плану польотів. Хто може гарантувати, що це не репетиція патрулювання над горезвісним газопроводом «Північний потік-2», який будується Росією через Балтійське море, щоб кинути виклик Європі?», – наголосив Порошенко.

Нагадаємо, Порошенко в статті для The New York Times закликав світову спільноту відповісти президенту Росії Володимиру Путіну на агресію в Азовському морі новими санкціями проти РФ.

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас хоче обговорити пропозицію розширення місії ОБСЄ на Азовське море.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: