З початку воєнного стану в Україну не пустили понад тисячу росіян

Читать на русском
З початку запровадження воєнного стану українські прикордонники не пропустили на в'їзд в Україну понад 1020 громадян Російської Федерації.
Ілюстративне фото.

З початку запровадження воєнного стану українські прикордонники не пропустили на в'їзд в Україну понад 1020 громадян Російської Федерації.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

Воєнний стан в Україні: які обмеження та заборони можуть запроваджувати в країніВоєнний стан діє в десяти областях України до 26 грудня. Поки жодні права та свободи українців не обмежували.

«Тим, хто не може підтвердити мети своєї поїздки й щодо кого виникають сумніви, прикордонники відмовляють у перетині кордону», – сказав він в ефірі телеканалу «112 Україна».

Він зазначив, що понад 1020 громадян Російської Федерації не пропустили в Україну з початку воєнного стану.

Водночас, за його словами, це не означає, що до України не пускають абсолютно всіх громадян РФ.

«Передусім ті громадяни РФ, які їдуть із гуманітарною метою, для участі в освітніх заходах або в спортивних змаганнях, мають пріоритет і без зайвих труднощів можуть перетнути кордон на в'їзд в Україну», – зазначив Слободян.

Помічник голови Держприкордонслужби також зазначив, що згідно з чинним законодавством, для з'ясування мети поїздки прикордонники можуть уточнювати додаткові обставини. Зокрема, це можуть бути зворотні квитки, бронювання готелю, підтвердження від громадян України, що до них їдуть у гості, інша інформація.

Слободян зазначив, що незважаючи на офіційну заяву Росії про те, що вона не вдаватиметься до спеціальних заходів, у Держприкордонслужбі фіксують збільшення кількості українців, яким відмовляють у в'їзді до Росії. За його словами, таких осіб зараз майже 280.

Нагадаємо, 26 листопада народні депутати підтримали указ президента Петра Порошенка щодо запровадження воєнного стану в Україні.

Як повідомлялося, воєнний стан запровадили в 10 областях, де Росія може завдати удару.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: