Відома відповідь Московського патріархату на прохання Порошенка до Онуфрія

Читать на русском
Онуфрій неодноразово звертався до Московського патріарха Кирила щодо звільнення моряків, полонених Росією в Керченській протоці.

Очільник Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій неодноразово звертався до Московського патріарха Кирила щодо звільнення моряків, полонених Росією в Керченській протоці.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив глава інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП архієпископ Климент, інформує «Громадське».

Ескалація в Азовському морі: що допоможе приструнити РосіюКраїни Заходу мають обговорити можливість блокування російських кораблів при виході з Азовського моря у відповідь на агресію РФ проти України. Як покарати РФ за агресію на Азові, знають експерти.

Климент зазначив, що участь УПЦ МП в процесі повернення захоплених Україною моряків — постійна.

«Блаженніший не раз звертався з такими проханнями до патріарха Кирила, і церковною лінією відбуваються перемовини, щоб можна було гуманітарним способом повернути всіх громадян України на нашу територію», — сказав Климент.

Раніше президент України Петро Порошенко попросив предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату Онуфрія звернутися до Москви, щоб «по лінії церкви вжити заходів» для повернення українських моряків, яких захопила Росія в Керченській протоці.

25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід із порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецназівці обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Підконтрольні Росії «суди» в окупованому Криму заарештували на два місяці усіх затриманих українських моряків.

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова відвідала в лікарні при СІЗО «Матросская тишина» трьох поранених українських моряків: Андрія Ейдера, Андрія Артеменка та Василя Сороку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: