США відправлять військовий корабель до Чорного моря – ЗМІ

Читать на русском
Двоє американських чиновників заявили, що зміст повідомлення Туреччині полягає в тому, щоб надати флоту можливість перемістити військовий корабель в цей район, але цей варіант не обов'язково буде обраний.

США готуються відправити до Чорного моря військовий корабель.

Про це повідомляє CNN, передає «Слово і Діло».

Деескалація на Азові: чим допоможуть США та яку умову може висунути ПутінДля гарантування безпеки судноплавства України необхідні елементи міжнародної присутності та міжнародного моніторингу в Чорному й Азовському морях і Керченській протоці, заявили в МЗС.

«Військові США попросили Державний департамент повідомити Туреччину про можливі плани заходу військового корабля США в Чорне море», - йдеться в повідомленні.

Цей крок здійснюється на тлі ескалації напруги в регіоні як реакція на агресивні дії Росії, які спричинили за собою обстріл і захоплення росіянами українських кораблів, а також затримання членів екіпажів. У той же час Міноборони Росії в середу оголосило проведення військових навчань у східному Криму з використанням системи ППО «Панцир».

«Сполучені Штати діють відповідно до умов Конвенції Монтре. Однак ми не будемо коментувати характер нашої дипломатичної переписки з урядом Туреччини», - заявив представник Державного департаменту США.

Двоє американських чиновників заявили, що зміст повідомлення Туреччині полягає в тому, щоб надати флоту можливість перемістити військовий корабель в цей район, але цей варіант не обов'язково буде обраний.

«Наш американський 6-й флот завжди готовий відповісти там, де є виклики», - сказав представник флоту, який керує військово-морськими операціями США в регіоні, командор Кайл Рейнс.

Він додав, що 6-й флот США регулярно проводить оборонні операції в усьому підпорядкованому йому районі, включаючи міжнародні води і повітряний простір Чорного моря.

Раніше США попередили про терористичну загрозу в Україні.

Також нагадаємо, Сенат США одноголосно засудив дії Росії в Керченській протоці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: