Агресія РФ в Азовському морі: Могеріні зробила заяву

Читать на русском
Євросоюз стурбований військовою агресією Росії в Керченській протоці і просить відпустити українських моряків.
Федеріка Могеріні

Європейський Союз стурбований з приводу застосування сили Росією в Керченській протоці, а також вимагає звільнити захоплені РФ українські судна, їх екіпажі і оснащення.

Про це 28 листопада заявила високий представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на її заяву.

«Ми стурбовані цим застосуванням сили Росією, що на тлі зростаючої мілітаризації в цьому районі неприйнятна», – зазначила вона.

Могеріні закликала обидві сторони до стриманості і сказала про необхідність зняття блокади з Керченської протоки з боку РФ.

«Ми закликаємо Росію беззастережно і невідкладно звільнити захоплені судна, їхні екіпажі і оснащення», – заявила головний дипломат ЄС.

Вона додала, що анексія Криму залишається «прямим викликом міжнародній безпеці, що має серйозні наслідки для міжнародного правопорядку, що захищає єдність і суверенітет всіх держав».

«Ми підтверджуємо наше засудження цього порушення міжнародного права. Будівництво Керченського мосту є ще одним порушенням суверенітету і територіальної цілісності України», – додала дипломат.

Могеріні запевнила, що ЄС послідовно підтримує територіальну цілісність і державний суверенітет України, не визнає і не визнаватиме анексію Криму.

«Євросоюз буде продовжуватиме уважно стежити за ситуацією і налаштований діяти належним чином, у тісній координації зі своїми міжнародними партнерами», – підкреслила верховний представник ЄС з міжнародних справ.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп закликав Німеччину і Францію розібратися в діях РФ в Чорному морі. Раніше він допустив скасування зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним через захоплення українських суден.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: