Москалькова відвідала поранених українських моряків

Читать на русском
Тетяна Москалькова повідомила, що відвідала трьох поранених українських моряків, які знаходяться в медичній частині СІЗО Матроська тиша.

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова повідомила, що відвідала трьох поранених українських моряків, які знаходяться в медичній частині СІЗО Матроська тиша в Москві.

Про це пише «Слово і Діло».

Новіков назвав першочергові завдання захисту українських моряківНовиков назвав першочергові завдання адвокатів при роботі з підзахисними моряками і не виключив, що деяких матросів можуть відпустити.

«... Відвідала українських моряків Артеменка, Сороку і Ейдера. Понад дві години розмовляла з ними про умови утримання та стан їх здоров'я», - написала Москалькова на своїй сторінці в Instagram.

За словами омбудсмена, пораненим «надається уся необхідна медична допомога, вони забезпечені необхідними препаратами, медики оцінюють отримані ними травми як поранення легкого ступеня тяжкості, лікування вже дає позитивну динаміку».

«На умови утримання скарг не надходило, вони містяться у медичній частині, в просторих, чистих камерах з великими вікнами», - зазначила Москалькова.

За її словами, морякам забезпечено посилене харчування, вони можуть відкрити рахунки і купувати додаткові продукти. Вона також зазначила, що моряки мають доступ до бібліотеки, кожен з них вже переписується електронною поштою з рідними і близькими.

Про характер поранень в повідомленні не вказується.

Більш детальну інформаціію про стан здоров'я і умовях утримання моряків ВМС України Москалькова пообіцяла опублікувати на своєму сайті пізніше.

Раніше радник командувача Військово-морськими силами України, волонтер Вікторія Христенко повідомила, що у одного з поранених українських моряків, які були захоплені під час атаки росіянами українських кораблів быля Керченської протоки, важке поранення ніг, в іншого - травматична ампутація пальців кисті.

29 листопада стало відомо, що захоплених українських моряків вивозять з СІЗО Сімферополя. Адвокат Микола Полозов повідомив, що 21 український моряк знаходиться в СІЗО Лефортово, троє поранених були доставлені в госпіталь СІЗО Матроська тиша в Москві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: