У Росії розповіли, в якому СІЗО заарештовані українські моряки

Читать на русском
У московське СІЗО Лефортово доставили 21 українського моряка, ще троє перебувають у лікарні Матроської тиші. В Криму українців не залишили.

Заарештованих українських моряків, захоплених у неділю разом із суднами ВМС ЗСУ в районі Керченської протоки, доправили до СІЗО «Лефортово» в Москві з окупованого Криму.**

Як пише «Слово і Діло», про це з посиланням на члена Громадської спостережної комісії (ГСК) Москви Когершин Сагієву повідомляє російський телеканал «Дождь».

«До московського СІЗО «Лефортово» доправили 21 українського моряка, ще троє перебувають у лікарні «Матроської тиші», – пише телеканал.

Сагіева, як повідомляється, відвідала заарештованих у «Лефортово», там же їй розповіли про ушпиталення трьох постраждалих.

Нагадаємо, раніше в офісі омбудсмена заявили, що всі захоплені ФСБ українські моряки відправлені до Москви.

24 українських моряків заарештували в Криму 27 та 28 листопада на два місяці.

Раніше Міністерство закордонних справ України надіслало до Гааги документи захоплення кораблів у Керченській протоці. Українська сторона в цих матеріалах звинувачує Москву в порушенні міжнародного права.

Відзначимо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман пропонує затримувати російські кораблі у відповідь на дії РФ.

Нагадаємо, ввечері 25 листопада біля Керченського мосту спецпризначенці РФ захопили три українських кораблі. Були поранені шестеро українських військовослужбовців.

Росія називає дії України в районі Керченської протоки «провокаційними». МЗС РФ вручило ноту протесту тимчасовому повіреному в справах України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: