Що Семераку потрібно встигнути зробити до кінця року

Читать на русском
Остапа Семераку потрібно до кінця року, зокрема, внести до парламенту кілька законопроектів про відходи.

«Слово і Діло» продовжує готуватися до підбивання підсумків року. Розбираємось, які обіцянки до кінця 2018-го потрібно встигнути виконати міністру екології та природних ресурсів Остапу Семераку.

Серед обіцянок міністра, «термін придатності» яких уже спливає, дві стосуються Чорнобильської атомної електростанції. Ще в 2016 році Семерак пообіцяв, що в 2018-му відбуватиметься захоронення ядерних матеріалів 4-го енергоблоку. Крім того, він обіцяв наприкінці року ввести в експлуатацію новий конфайнмент. «Усі роботи, незважаючи на складність умов і радіаційний фактор, ведуться згідно з графіком і навіть на кілька тижнів випереджають його», – зазначив міністр.

Як працюють міністри Гройсмана. Дайджест обіцянок Кабміну з 31 жовтня до 4 грудняГройсман обіцяв, що продовження воєнного стану не буде, Клімкін домігся безвізу з Катаром, а Кубів запевнив, що затримок із виплатою пенсій до кінця року не буде.

Всі шанси виконати ці обіцянки є: на початку жовтня Державне агентство з управління зоною відчуження заявило, що розраховує на запровадження нового безпечного конфайнменту на Чорнобильській АЕС в експлуатацію в грудні.

Також Семерак обіцяв цього року представити на розгляд Верховної Ради базовий законопроект про відходи й ще 9 секторальних законопроектів щодо роботи з відходами. Ці обіцянки він давав у лютому, а 31 жовтня повідомив, що законопроекти вже створені. Останній день подачі пропозицій і зауважень до законопроекту «Про управління відходами» зовсім скоро, 8 грудня. Після цього документи представлять на розгляд Кабінету міністрів, а після затвердження передадуть до парламенту. Цього року залишилося два або три засідання уряду, можливо, законопроекти встигнуть розглянути.

Крім того, до кінця року має бути завершений облік популяції лося. «Ми провели переговори з європейськими партнерами. Це Франкфуртське зоологічне товариство. І я також можу сьогодні продемонструвати лист, ми разом із ними вже в сезоні 2017/2018 проведемо незалежне європейсько-стандартне дослідження чисельності популяції лося. І після нього ми точно можемо сказати, яка їх кількість є в Україні», – обіцяв голова Мінекології наприкінці минулого року. Поки відомо лише, що в березні провели облік лося європейського.

Нагадаємо, Остап Семерак заробив минулого місяця 43 тисячі 577,29 гривні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: