Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Семерак планує наприкінці 2018 року ввести в експлуатацію новий конфайнмент на Чорнобильській АЕС

21 липня 2018 року міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак заявив, що наприкінці року планує ввести в експлуатацію новий безпечний конфайнмент на Чорнобильській АЕС. СЛОВО І ДІЛО ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака, однак фіксація цієї заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Не виконано
Сказано 21 липня 2018 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/os.semerak/posts/1914902315196590
  • https://chnpp.gov.ua/ua/infotsentr/novyny/5189-asambleji-vkladnikiv-chornobilskogo-fondu-ukrittya-ta-rakhunku-yadernoji-bezpeki
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/2598872-uvedenna-v-ekspluataciu-konfajnmenta-nad-caes-perenesli-na-kviten-2019-roku.html

Результат

10 грудня 2018 року Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська атомна електростанція» повідомило, що введення в експлуатацію нового безпечного конфайнмента над зруйнованим енергоблоком №4 Чорнобильської АЕС перенесли на квітень 2019 року. Рішення було прийнято на Асамблеї вкладників Чорнобильського фонду «Укриття» та донорів Рахунку ядерної безпеки.

Україну представляли керівник Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Анатолій Дирів, міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, голова підкомітету Іван Рибак, голова ДАЗВ Віталій Петрук, голова Держатомрегулювання Григорій Плачков, виконуючий обов'язки генерального директора ДСП ЧАЕС Валерій Сейда. В якості технічних експертів взяли участь головний інженер проекту здійснення заходів на об'єкті «Укриття» Володимир Каштанов, головний інженер проекту підвищення безпеки Андрій Савін.