Які обіцянки Полторак має встигнути виконати до кінця року

Читать на русском
Степан Полторак повинен виконати до кінця року чотири обіцянки. Зокрема, збудувати сховища для боєприпасів.

У міністра оборони України Степана Полторака кінець року видався насиченим. У жовтні його звільнили з військової служби, й тепер він цивільний голова Міноборони (така норма прописана в законі про національну безпеку). Буквально за кілька днів до цього «Слово і Діло» підбивало підсумки його чотирирічної роботи на посаді: з'ясувалося, що він став давати більше обіцянок, але гірше їх виконувати. Сьогодні розберемося, що Полтораку потрібно встигнути зробити до кінця року.

У межах реформи Міноборони Полторак пообіцяв до кінця року звільнити з військової служби більшість своїх заступників. У середині листопада вже відбулися урочисті проводи з військової служби державного секретаря відомства Олександра Дубляна. Наступне звільнення (заступника з питань європейської інтеграції Анатолія Петренка) мало відбутися на початку грудня, але через запровадження воєнного стану його відклали. Дія воєнного стану в Україні закінчується 26 грудня, можливо, Полторак і встигне виконати свою обіцянку.

Полторак залишив військову службу: що насправді відбувається в МіноборониПорошенко прийняв рапорт міністра оборони Степана Полторака про звільнення з військової служби. Він продовжить керувати Міноборони в статусі цивільної особи. Більше про ситуацію знають експерти.

Після чергових вибухів на складах із боєприпасами міністр знову дав обіцянки про будівництво сховищ. Причому 10 жовтня Полторак пообіцяв, що до кінця року збудують 15 залізобетонних сховищ для боєприпасів, а 12 листопада заявив, що збудують 10. «Системно проблему можна вирішити будівництвом закритих, заглиблених залізобетонних конструкцій. Будівництво зараз на трьох основних, ключових арсеналах, які ми визначили, триває. Контракти укладені, робота триває. Зараз триває розподіл основних зразків боєприпасів. У тому числі до Нового року буде завершене будівництво десяти об'єктів потужних сховищ», – розповів він. Найімовірніше, що встигнуть збудувати десять і першу обіцянку міністр провалить.

Також до кінця року Полторак обіцяв ввести в експлуатацію вісім казармених приміщень у Львівській області. Станом на середину жовтня в Старичах відбулося будівництво цих гуртожитків. 6 грудня вже був заселений перший гуртожиток нового типу.

Крім того, до наступного року міністр планує збудувати житло для понад 22 тисяч контрактників. Станом на середину листопада в Україні будують 184 житлових комплекси для розміщення 23 тисяч військовослужбовців. На реалізацію цього проекту передбачено 6 мільярдів гривень. Поки незрозуміло, чи встигнуть завершити будівництво в 2018 році.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман обіцяв зробити до кінця року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: