Що Гройсман має встигнути зробити до кінця року

Читать на русском
Володимир Гройсман має до кінця року встигнути відкрити 26 кардіоцентрів і завершити переговори про ЗВТ з Туреччиною.

До кінця 2018 року залишилося зовсім небагато, скоро прийде час підбивати підсумки виконання обіцянок українськими політиками. Поки ж «Слово і Діло» розбирається, що їм ще потрібно встигнути виконати до кінця грудня. На черзі – прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Кілька обіцянок глава уряду має щодо міжнародної торгівлі. Він обіцяв, що до кінця року Україна та Ізраїль підпишуть Угоду про вільний ринок, а також будуть завершені переговори про створення зони вільної торгівлі з Туреччиною. Крім того, Гройсман планує за підсумками року довести товарообіг між Україною та Молдовою до 1 мільярда доларів.

Щодо соціального захисту українців, прем'єр запевнив, що цього року 1,3 тисячі сімей військовослужбовців Збройних сил отримають нове житло. У листопаді «Слову і Ділу» повідомили в Міністерстві оборони, що згідно з бюджетом-2018, на будівництво житла для військових передбачено 857,6 мільйона гривень. Станом на 2 листопада військовим ЗСУ було розподілено 796 квартир, у тому числі 407 для учасників антитерористичної операції й три квартири для сімей загиблих військовослужбовців.

Також прем'єр пообіцяв, що до кінця року близько 100 тисяч дітей отримають «пакет малюка». «Уряд запровадив нову традицію – «Пакет малюка». У пакетах, які вже прямують до малюків, є все необхідне на перший час. Це наш додатковий внесок у здоров'я маленьких українців. Головне, щоб дітей стало більше. Ми вийшли на 59% забезпечення від заявок», – зазначив Гройсман. За словами заступниці міністра соціальної політики Олександри Чуркіної, більш ніж 30 тисяч «пакунків малюка» вже надіслані до 23 регіонів. Потреба в пакетах на вересень-грудень – 114 тисяч 778 штук.

26 кардіоцентрів мають відкрити в Україні до кінця року. Поки нові ангіографи введені в експлуатацію в медичних установах Чернігівської, Донецької, Запорізької, Івано-Франківської та Чернівецької областей.

Ще в травні Гройсман пообіцяв, що цього року ПАТ «Укргазвидобування» збільшить видобуток газу до більш ніж 16 мільярдів кубометрів. «Мій курс як прем'єр-міністра полягає в тому, щоб зробити Україну енергонезалежною державою, щоб ми не купували газ за кордоном. І я хочу вам сказати, що цього року ми рекордно як державна компанія отримаємо більш ніж 16 мільярдів кубів газу», – підкреслив він. За січень-листопада «Укргазвидобування» видобуло 14,1 мільярда кубометрів газу.

Нагадаємо, Володимир Гройсман у листопаді дав 18 нових обіцянок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: