Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Семерак заявив, що у 2018 році на розгляд Ради буде подано 9 секторальних законопроектів по роботі з відходами

22 лютого 2018 року міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак заявив, що у 2018 році на розгляд Верховної Ради буде подано 9 законопроектів, які будуть регулювати і створювати нові умови для роботи в 9 секторах різного типу відходів. «Окрім того ми почали працювати над новою законодавчою базою. Станом на сьогодні вже зрозуміло, що ми будемо пропонувати вже в цьому році до розгляду Кабінету міністрів і Верховної Ради десять законопроектів. Один – це буде рамковий базовий про відходи, який буде адаптувати, чи імплементувати європейську директиву про відходи до українського законодавства. І дев'ять законопроектів, які будуть регулювати і створювати нові умови для роботи в дев'яти секторах різного типу відходів», – заявив Семерак (відео 5:25).
Не виконано
Сказано 22 лютого 2018 р.

Джерело

  • https://youtu.be/ALbDOqsZRlo?t=5m25s
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/v-ukrayini-bude-stvoreno-yedinij-organ-iz-upravlinnya-vidhodami
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc2_5_1_J?ses=10009&num_s=2&num=&date1=22.02.2018&date2=09.01.2019&name_zp=&av_nd=&prof_kom=0&is_gol_kom=0&dep_fr=0&stan_zp=0&date3=&is_zakon=0&n_act=&gneu_decision_present=&sub_zak=2&type_doc=0&type_zp=0&vid_zp=0&edition_zp=0&is_urgent=0&ur_rubr=0&sort=0&out_type=&id=&page=1

Результат

31 жовтня у прес-службі міністра екології та природних ресурсів повідомили, що базовий законопроект про відходи та дев'ять секторальних законопроектів вже створено. Після погодження з іншими профільними міністерствами буде розпочата процедура внесення законопроектів у Раду.

3 грудня 2018 року у прес-службі міністра екології та природних ресурсів повідомили, що останній день подання пропозицій та зауважень до законопроекту «Про управління відходами» – 8 грудня. Після цього базовий законопроект про відходи та дев'ять секторальних законопроектів буде подано на розгляд уряду. Кабінет міністрів, після затвердження, має передати законопроекти у парламент.

27 грудня стало відомо, що рамковий законопроект «Про управління відходами» проходить останні етапи погодження та вже до лютого має бути скерований на погодження до Міністерства юстиції для правової експертизи, що дозволить винести його на розгляд та схвалення Кабінетом міністрів.

Станом на початок 2019 року на розгляд Верховної Ради не було подано 9 секторальних законопроектів по роботі з відходами, тому обіцянка отримує статус «не виконано».