Порошенко намагався поговорити з Путіним про моряків

Читать на русском
Петро Порошенко заявив, що після захоплення українських суден намагався провести телефонну розмову з Володимиром Путіним.

Президент України Петро Порошенко заявив, що після інциденту в Керченській протоці хотів поговорити про звільнення українських моряків і суден з президентом Росії Володимиром Путіним, але в Москві не відповіли.

Про це Петро Порошенко розповів в інтерв'ю українським телеканалам, інформує «Слово і Діло».

Грицак підтвердив, що на борту захоплених кораблів були контррозвідники СБУПрацівники СБУ виконували завдання з контррозвідувального забезпечення підрозділів Військово-морських сил України.

За словами глави держави, він змушений був звернутися до канцлера Німеччини.

«І хочу відзначити, що відразу вночі я замовив розмову з президентом Росії Путіним. Ми не отримали відповіді. І я змушений був звернутися до канцлера Німеччини, щоб вона переговорила з Путіним з метою негайного звільнення українських воїнів і українських кораблів», - підкреслив президент.

Нагадаємо, увечері 25 листопада біля Керченського моста спецназ РФ захопив три українські кораблі. В результаті нападу було поранено шістьох українських військовослужбовців.

ФСБ Росії звинуватила українську сторону в «небезпечних маневрах» під час заходу в «закриту акваторію територіального моря РФ».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: