Працівники ФСБ опитали українських моряків

Читать на русском
Уже у вівторок суд у анексованому Криму може обрати запобіжний захід українським військовослужбовцям.

Співробітники ФСБ Росії опитали українських військовослужбовців, затриманих у Керченській протоці.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє ТАСС у понеділок, 26 листопада.

У НАТО відреагували на напад РФ на українські корабліНАТО закликає Росію забезпечити безперешкодний доступ до українських портів в Азовському морі.

Стверджується, що були опитані оперуповноважений 7-го управління Головного управління військової контррозвідки СБУ старший лейтенант Андрій Драч (перебував на катері Нікополь), комендор-сигнальник, матрос катера Нікополь Сергій Цибізов, командир дивізіону суден забезпечення військово-морської бази Південь ВМС України (військова частина А-1728) капітан 3-го рангу Володимир Лісовий.

У російській спецслужбі заявили, що під час наближення до Кримського мосту кораблі ВМС України спочатку заявляли, що не планують проходити крізь Керченську протоку.

Також повідомляється, що вже завтра, 27 листопада, так званий суд у анексованому Криму може обрати запобіжний захід українським морякам.

«Орієнтовно завтра суд розгляне запобіжний захід по українських моряках», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вранці 25 листопада у ВМС України заявили, що прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти трьох українських кораблів під час їх переходу з Одеси до Маріуполя.

Пізніше стало відомо про захоплення трьох українських кораблів.

Своєю чергою у ФСБ РФ звинуватили українську сторону в небезпечних маневрах під час заходження в закриту акваторію територіального моря РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: