ФСБ обшукала захоплені в Азовському морі українські судна

Читать на русском
ФСБ Росії обшукала затримані українські кораблі, захоплені увечері 25 листопада під час атаки в нейтральних водах Азовського моря, а також похвалилася, що знайшла «важливі документи».

ФСБ Росії обшукала затримані українські кораблі, захоплені увечері 25 листопада під час атаки в нейтральних водах Азовського моря, а також похвалилася, що знайшла «важливі документи».

Список знайденого оприлюднений на сайті ФСБ, у ЗСУ поки не коментували цю інформацію, передає «Слово і Діло».

Агресія РФ в Азовському морі: до чого призведе конфліктРосійська агресія в Керченській протоці не призведе до ескалації ситуації на Донбасі, а Україна використає цю ситуацію для отримання дивідендів.

Як повідомляється, на борту були чотири 30-міліметрові гармати, чотири автоматичні гранатомети АГС-17 і чотири кулемети ПКТ. Крім того, виявлені два кулемети ДШК 12,7 мм, 13 автоматів АК-47, чотири пістолети, травматичний пістолет, сигнальний пістолет, понад 765 осколково-фугасних снарядів калібром 30 мм, 1975 пострілів до гранатомету ВОГ-17 і 495 - до гранатомету ВОГ , 40 гранат РГД-5, 48 гранат РГ-42, 20 гранат РГД, велика кількість боєприпасів, 15 штик-ножів.

Також ФСБ заявила, що кораблі ВМС України були приведені в бойову готовність: «Розчохлили артилерійські установки, стовбури артилерійських установок були підняті на кут 45 градусів і спрямовані в бік кораблів і катерів Російської Федерації».

Під час огляду затриманих українських військових катерів на катері «Нікополь» виявлений документ: «Перелік пунктів готовності катеру «Нікополь» до виходу в море із 9.00 23.11.2018 по 18.00 25.11.2018 року», в якому старшому групи кораблів ставиться пряме завдання здійснити перехід із Одеси до Бердянська «потайним порядком», «зосередивши основну увагу на забезпеченні скритності підходу до Керченсько-Єнікальського каналу і проходження через нього».

Нагадаємо, в Сімферополі заарештували 12 українських моряків.

Також відзначимо, ГПУ повідомила про підозру військовим РФ, які захопили українських моряків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: