У Сімферополі заарештували 12 українських моряків

Читать на русском
На моряків заведено справу за ч. 3 ст. 322 КК РФ (незаконний перетин кордону, вчинений групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або з застосуванням насильства чи загрози її застосування).

Київський суд Сімферополя у вівторок, 27 листопада, заарештував на два місяці 12 українських моряків, затриманих під час захоплення суден у Керченській протоці.

Про це повідомляє Інтерфакс, передає «Слово і Діло».

Ескалація в Азовському морі: як протидіяти РФ та чи будуть санкціїУ Керченській протоці російські кораблі обстріляли три українських військових катери, захопили їх і членів екіпажу. Україна запровадила воєнний стан на 30 днів.

Йдеться про Андрія Оприска, Сергія Цибізова, Юрія Будзила, Володимира Терещенка, Віктора Беспальченка, Володимира Варимезе, Михайла Власюка, Богдана Головаша, Сергія Чулібу, Владислава Костишина, Сергія Попова та Романа Мокряка - командира малого броньованого артилерійського катера Бердянськ.

Засідання проходили в трьох залах суду. Заарештованих доставлять до СІЗО Сімферополя.

На моряків заведено справу за ч. 3 ст. 322 КК РФ (незаконний перетин кордону, вчинений групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або з застосуванням насильства чи загрози її застосування). Обрання запобіжного заходу іншим 12 затриманим очікується в середу, 28 листопада.

Нагадаємо, прокуратура Криму визнала захоплених ФСБ моряків військовополоненими.

Також відзначимо, ГПУ повідомила про підозру військовим РФ, які захопили українських моряків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: