Росія намагається витіснити Україну з Азовського моря - посол при РЄ

Читать на русском
Для міжнародних партнерів України час висловлення занепокоєнь щодо агресивних дій Росії в Азовському морі минув.

Для міжнародних партнерів України час висловлення занепокоєнь щодо агресивних дій Росії в Азовському морі минув.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба в коментарі кореспондентові «Укрінформу» у Страсбурзі.

Командувач ВМС: українські кораблі в бойовій готовностіЕкіпажі українських кораблів, які очікують можливості перетнути Керченську протоку, перебувають у бойовій готовності і готові до можливої висадки російського десанту.

«Росія намагається витіснити Україну з Азовського моря. Останні події свідчать, що Росія провокує Україну, шукаючи морської війни. Це новий фронт російської агресії проти України. Ситуація очевидна і для нас, і для наших міжнародних партнерів. Час висловлення глибокого занепокоєння минув. Україна робитиме свою роботу», - сказав дипломат.

Кулеба також відзначив, що потрібні чіткі дипломатичні, санкційні та безпекові дії партнерів України, щоб демотивувати Росію продовжувати ескалацію.

Депутат Європейського парламенту Ребекка Гармс також звертає увагу європейських політиків на небезпечну ескалацію в Азовському морі.

Нагадаємо, у неділю зранку Військово-морські сили ЗСУ заявили, що прикордонні кораблі РФ здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України.

Зокрема, російський прикордонний корабель «Дон» протаранив український рейдовий буксир, в результаті якого пошкоджено головний двигун корабля, обшивку та леєрне огородження, втрачено рятувальний плотик.

У ВМС підкреслили, що про намір здійснювати перехід заздалегідь було поінформовано

Зіткнення в Азовському морі: РФ залучила вертольоти до супроводу катерів ВМС УкраїниРосія залучила вертольоти Збройних Сил до супроводу катерів Військово-морських сил України.
відповідно до міжнародних норм з метою забезпечення безпеки судноплавства.

У свою чергу в так званому «прикордонному управлінні ФСБ по Криму» заявили, що три кораблі Військово-морських сил України у неділю перетнули державний кордон Росії.

У МЗС вважають, що провокації Росії в Чорному і Азовському морі перейшли межу.

Пізніше Росія залучила вертольоти Збройних Сил до супроводу катерів Військово-морських сил України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: