Корабель РФ протаранив український військовий буксир в Азовському морі

Читать на русском
прикордонні кораблі Росії зневажили Конвенцію ООН з морського права та Договір між Україною та Російською Федерацією

Росія здійснює відверто агресивні дії проти кораблів військово-морських сил України. Прикордонний корабель РФ в Азовському морі протаранив рейдовий буксир українських військових.

Про це командування ВМС ЗСУ України у Facebook, пише Слово і Діло.

Так, 25 листопада два малих броньованих артилерійських катери та рейдовий буксир ВМС ЗСУ планово переходили з порту Одеси до порту в Маріуполі. У відомстві наголошують, що про цей перехід заздалегідь поінформували відповідно до міжнародних норм та безпеки судноплавства.

Однак, прикордонні кораблі Росії зневажили Конвенцію ООН з морського права та Договір між Україною та Російською Федерацією про співробітництво у використанні Азовського моря та Керченської протоки.

«Прикордонний корабель «Дон» здійснив таран нашого рейдового буксиру, в результаті якого пошкоджено головний двигун корабля, обшивку та леєрне огородження, втрачено рятувальний плотик», - повідомляють у МВС.

У відомстві наголошують, що Росія такими діями вкотре продемонструвала свою агресивну сутність та повне нехтування нормами міжнародного права. Там також додають, що всі незаконні дії фіксуються екіпажами кораблів і командуванням ВМС ЗС України та будуть передані компетентним міжнародним органам.

Раніше, у РФ заявили, що «буквально за хвилини» можуть закрити Азовське море для українських суден.

Українські військові провели навчання в Азовському морі, в ході яких відпрацювали умовний обстріл із РСЗВ «Ураган» ворожих десантних кораблів на підходах до берега.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: