Командувач ВМС: українські кораблі в бойовій готовності

Читать на русском
Екіпажі українських кораблів, які очікують можливості перетнути Керченську протоку, перебувають у бойовій готовності і готові до можливої висадки російського десанту.
5 канал

Екіпажі українських кораблів, які очікують можливості перетнути Керченську протоку, перебувають у бойовій готовності і готові до можливої висадки російського десанту.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив командувач Військово-морських сил України Ігор Воронченко в Одесі, повідомляє Радіо Свобода.

Керчь: Что происходит сейчас у Крымского мостаkerchnettv

«Наші екіпажі бронекатерів знаходяться в бойовій готовності і готові до можливої висадки (російського – ред.) десанту», - сказав він.

Воронченко оцінив обстановку біля Керченської протоки як «складну й напружену».

За його словами, зараз важко спрогнозувати, скільки часу українським кораблям доведеться чекати можливості перетнути Керченську протоку.

Водночас він спростував заяви Росії про те, що цьому заважає російське судно, яке нібито сіло на мілину.

«Вони діють так, як діяли в 2014 році в бухті Донузлав у Криму, коли топили свої російські кораблі, і наші кораблі не могли пройти. Станом на зараз ні з правого, ні з лівого боку ми пройти не можемо», – порівняв адмірал.

За його даними, наразі в районі Керченського мосту перебувають вісім кораблів Росії – два судна Чорноморського флоту і шість катерів прикордонної служби ФСБ.

Нагадаємо, у неділю зранку Військово-морські сили ЗСУ заявили, що прикордонні кораблі РФ здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України.

У Європарламенті прокоментували конфлікт в Азовському моріУ Європейському парламенті відреагували на конфлікт, що стався між кораблями Росії та України в Азовському морі.

Зокрема, російський прикордонний корабель «Дон» протаранив український рейдовий буксир, в результаті якого пошкоджено головний двигун корабля, обшивку та леєрне огородження, втрачено рятувальний плотик.

У ВМС підкреслили, що про намір здійснювати перехід заздалегідь було поінформовано відповідно до міжнародних норм з метою забезпечення безпеки судноплавства.

У свою чергу в так званому «прикордонному управлінні ФСБ по Криму» заявили, що три кораблі Військово-морських сил України у неділю перетнули державний кордон Росії.

У МЗС вважають, що провокації Росії в Чорному і Азовському морі перейшли межу.

Пізніше Росія залучила вертольоти Збройних Сил до супроводу катерів Військово-морських сил України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: