США передали Україні два катери Island

Читать на русском
Характеристики катерів дають можливість здійснювати патрулювання в Чорному і Азовському морях і виконувати рейди протягом 14 днів без обмежень.

В американському Балтиморі у четвер, 27 вересня, перші два човни класу Island передали Україні.

Церемонія відбулася з участю Президента України Петра Порошенка, пише «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що Україна отримає два американських патрульних катери «Island»Сказано 4 квітня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

«Перші два катери класу Island стануть ще однією цеглиною в зміцненні військово-морського альянсу між українським і американським народами», - йдеться в повідомленні глави держави в Facebook.

Патрульні катери класу Айленд (англ. Island - Острів) - це клас швидкохідних патрульних катерів для берегової охорони США, призначений для патрулювання і пошуково-рятувальних операцій у прибережних водах. Вони мають двохвальну дизельну енергетичну установку потужністю 5,280 к.с. (3,940 кВт), яка забезпечує швидкість до 29,5 уз (54,6 км/год).

Довжина корпусу катера - 33,53 м, ширина - 6,4 м, осадка - 2 м, водотоннажність - 165 тонн.

Особовий склад катера - до 18 моряків, зокрема 3 офіцери. На озброєнні катера - 25-мм автоматична артилерійська установка Mk 38 Mod 0 Bushmaster і два 12,7 мм кулемети М2НВ.

Нагадаємо, кілька тижнів тому Кабмін погодив передачу Україні американських катерів.

Як відомо, про передачу американських військових патрульних катерів Island українському флоту розмови йдуть ще з минулого року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: