Російський прикордонний катер провокував кораблі ВМС України

Читать на русском
Нещодавня провокація російського катеру берегової охорони типу Мангуст під час походу кораблів Донбас і Корець поблизу Маріуполя в Азовському морі була спробою спровокувати бойове зіткнення.

Представник Військово-морських сил України заявив, що нещодавня провокація російського катеру берегової охорони типу Мангуст під час походу кораблів Донбас і Корець поблизу Маріуполя в Азовському морі була спробою спровокувати бойове зіткнення.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на Укрінформ.

Україна створює військово-морську базу в Азовському морі - ПорошенкоПрезидент України Петро Порошенко привітав вихід в Азовське море двох українських військових кораблів.

«У нього, швидше за все, не перешкодити було завдання, а скоріше завдання було спровокувати щось... Постріл», - заявив у коментарі агенству старший лейтенант ВМС України, командир катера Кременчук Олександр Регула.

За його словами, екіпажам його катера та катера Лубни вдалося відтіснити російський корабель без стрілянини.

Нагадаємо, що 25 вересня рятувально-пошуковий корабель Військово-морських сил України Донбас і морський буксир Корець прибули до Бердянська через фактично контрольовану РФ Керченську протоку.

ВМС України повідомили про спроби провокацій з боку російських прикордонників поблизу Маріуполя.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: