Про що свідчить падіння літака РФ в Азовському морі?

Читать на русском
Іраклій Джанашияексперт з питань нацбезпеки та оборони УІМ

18 жовтня близько 17:00 військовий літак Л-39 впав у Азовське море. Кораблі поблизу зафіксували катапультування двох льотчиків, але знайти їх поки не вдалося. Інцидент стався за 1,5 кілометра від Довжанської коси (російської берегової лінії), та за 10-15 кілометрів від закритої РФ акваторії у Таганрозькій затоці, біля Єйська.

Експерт із національної безпеки та оборони Українського інституту майбутнього Іраклій Джанашия зазначив, що цей випадок вказує на активізацію не лише ВМС РФ у Азовському морі, а й Військово-повітряних сил РФ. Про це він написав у своєму блозі, пише «Слово і Діло».

За його словами, також це підтверджує чутки щодо спорудження Росією нової авіаційної військової бази в Довжанську чи Єйську.

«Тобто російський літакопад свідчить не стільки про те, що в Російської Федерації погана техніка, скільки про збільшення кількості військових вильотів. У першу чергу це свідчить про посилення наступальних дій РФ у російсько-українській війні», – пояснив експерт.

Він уточнив, що так, наприклад, у 2015 році, в період загострення конфлікту між Україною та РФ, із періодичністю близько одного разу на тиждень ЗМІ повідомляли про падіння російських військових літаків.

«МіГ-29 під Астраханню 4 червня. Су-34 під Воронежем 4 червня. Ту-95 в Амурській області 8 червня. Міг-29 у Краснодарському краї 3 липня. Су-24 в Хабаровському краї 6 липня. Ту-95 у Хабаровському краї 14 липня», – нагадав Джанашия.

Як повідомлялось, український флот на Азовському морі посилив найбільший корабель охорони.

Раніше стало відомо, що Міністерство внутрішніх справ збільшує свою присутність в акваторії Азовського моря.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: