Окупанти в Криму почали продаж компанії Ахметова

Читать на русском
Підконтрольна Росії окупаційна влада Криму за ініціативою так званого голови півострова Сергія Аксьонова внесла 100 відсотків акцій підприємства Кримтелеком до плану приватизації на 2018 рік.

Підконтрольна Росії окупаційна влада Криму за ініціативою так званого голови півострова Сергія Аксьонова внесла 100% акцій підприємства «Кримтелеком» до плану приватизації на 2018 рік.

Відповідні зміни до прогнозного плану приватизації «депутати» внесли на позачерговому засіданні 13 листопада, стверджує прес-служба «парламенту», передає видання «Крим.Реалії», пише «Слово і Діло».

За словами так званого голови парламенту Володимира Константинова, розмір статутного капіталу акціонерного товариства «Кримтелеком» становить понад 1,3 млрд рублів (близько 532 млн грн).

«Кримтелеком» створили в лютому 2015 року на базі кримської філії «Укртелекому», що належить українському бізнесмену Рінату Ахметову. Після анексії Криму йому майже рік вдавалося утримувати контроль над підприємством.

У лютому 2015 року «Укртелеком» заявив, що в Криму сталося фізичне від'єднання оптико-волоконного магістрального кабелю, що з'єднує півострів із материковою Україною. Окупаційна влада Криму звинуватила у відключенні «Укртелеком».

Раніше НАБУ перевіряло рух коштів на рахунках фірм Ахметова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: