Справа «Укртелекому»: Ахметов програв суд щодо арешту активів у Нідерландах

Читать на русском
Окружний суд Амстердама в четвер залишив чинною судову заборону на розпорядження акціями деяких активів групи СКМ в Нідерландах.

Окружний суд Амстердама в четвер залишив чинною судову заборону на розпорядження акціями деяких активів групи СКМ в Нідерландах.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомили в прес-службі СКМ, передає Інтерфакс-Україна.

Приватизація та повернення «Укртелекому»: вся історіяВся історія приватизації та повернення в держвласність Укртелекому – на інфографіці Слова і Діла.

«Ми категорично не згодні з рішенням, яке виніс сьогодні суд в Амстердамі, і мають намір його оскаржити», - наводиться в повідомленні коментар директора з міжнародних відносин та зв'язків з інвесторами CКM Джока Мендози-Вілсона.

У СКМ нагадали, що голландський суд наклав арешт на акції низки компаній групи СКМ, розташованих на території Нідерландів, як захід забезпечення в рамках суперечки з Raga Establishment на $ 760 млн про виконання договору купівлі-продажу ПАТ «Укртелеком», укладеного в 2013 році.

«Ми наполягаємо на тому, що підстави, за якими компанія Raga Establishment домоглася накладення арешту на акції ... в Нідерландах, є збитковими та неправомірними, і тому арешт повинен бути негайно знятий», - підкреслив Мендоза-Вілсон.

СКМ також зазначила, що поточна суперечка в Нідерландах не робить якого-небудь впливу на звичайну бізнес-діяльність активів групи СКМ, включаючи «Метінвест» і ДТЕК, в Нідерландах та інших юрисдикціях.

Як повідомлялося, Високий суд Лондона 23 квітня розгляне апеляцію СКМ на рішення LCIA щодо спору з Raga на $ 820 млн про купівлю «Укртелекому».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: