Ахметов через борги втратив лондонські апартаменти

Читать на русском
Згідно з рішенням про заморожування активів українського бізнесмена Ріната Ахметова, апартаменти на One Hyde Park в Лондоні формально вже йому не належать.

Згідно з рішенням про заморожування активів українського бізнесмена Ріната Ахметова, апартаменти на One Hyde Park в Лондоні формально вже йому не належать.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляють інформовані джерела Deutsche Welle.

НАБУ відкрило провадження через мільярди для компанії АхметоваНАБУ відкрило провадження на службовців НКРЕКП за подарунок мільярдів Ахметову по борговому алгоритму.

При цьому в СКМ виданню не прокоментували цю інформацію.

Нагадаємо, що 27 грудня Окружний суд Нікосії ухвалив заморозити активи бізнесмена Ріната Ахметова на суму $820 млн у справі «Укртелекому» в рамках позову компанії Raga Establishment.

Raga подала до суду на Ахметова та інших з вимогою повної оплати за продану телекомунікаційну групу «Укртелеком». Raga в 2013 році продала «Укртелеком» Ахметову за $860 млн, але бізнесмен нібито вніс лише $100 млн авансу й припинив платежі.

30 березня суд на Кіпрі розгляне апеляцію холдингу СКМ Ахметова на рішення про заморожування активів.

Опоненти в судах звинувачують олігарха в тому, що із самого початку судових суперечок щодо «Укртелекому» з 2016 року холдинг СКМ переоформлював активи так, щоб вивести їх з-під під загрози конфіскації за борги.

Водночас менеджери Ахметова заявляють про «звичайну реструктуризацію» всередині холдингу.

Остаточно питання боргів Ахметова вирішиться 23 квітня, коли Міжнародний арбітражний суд у Лондоні розгляне його апеляцію у справі про борги за «Укртелеком».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: