Немає сенсу красти мільйони: Березкін відреагував на звинувачення НАБУ

Читать на русском
За словами Станіслава Березкіна, після продажу компанії в 2015 році нові інвестори погодилися взяти на себе борги Креатива.

Народний депутат Станіслав Березкін та Максим Березкін вважають звинувачення НАБУ в розкраданні кредитних коштів Ощадбанку групою компаній «Креатив» надуманими, а кримінальну справу – безперспективною.

Про це колишні власники «Креатива» розповіли в інтерв'ю виданню «Цензор.НЕТ», пише «Слово і Діло».

Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Станіслав БерезкінНардеп Березкін не виконав жодної обіцянки. Причому всі його запевнення були передвиборчими.

«НАБУ говорить про те, що була змова Станіслава Семеновича з менеджерами Ощадбанку. Що він організатор злочину, він визначив всім злочинні ролі, а всі інші були виконавцями в цій схемі. Це безглуздо. Жодних доказів НАБУ не пред'являє. Я вважаю, що їхні звинувачення надумані. Ну який сенс компанії з мільярдним обігом красти 20 мільйонів?», – заявляє Максим Березкін.

За словами Станіслава Березкіна, після продажу компанії в 2015 році нові інвестори погодилися взяти на себе борги «Креатива».

«Усі борги компанії були й залишаються за компанією. Яку ми продали. Це загальновідомий факт ... Усі борги перед Ощадбанком також залишилися за компанією», – стверджує він.

Нардеп повідомив, що компанія «Креатив» працювала на ринку з 1991 року й до 2010 року була лідером на українському ринку кондитерських жирів і маргарину. Компанія будувала підприємства, залучаючи кредити ЄБРР. У 2009 році розмістила свої цінні папери на Франкфуртській біржі. А в 2011 році, ставши нардепом, він передав управління компанії своєму синові Максиму.

При цьому, за словами Максима Березкіна, кредит у 20 млн дол. не був своєчасно повернутий Ощадбанку через критичну ситуацію у фінансовій сфері наприкінці 2013 року. Після закупівлі сировини за кордоном протягом двох місяців кошти були повернуті на рахунки компанії в державному банку. При цьому після спадання компанія почала розраховуватися за своїми зобов'язаннями. Лише за 2014 рік «Креатив» повернув вітчизняним та іноземним кредиторам 250 млн дол.

Нагадаємо, 7 листопада 2018 року, Генеральний прокурор Юрій Луценко подав до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та обрання запобіжного заходу щодо депутата групи «Воля народу» Станіслава Березкіна.

Також відзначимо, що суд наклав арешт на мобільні телефони двох підозрюваних у кримінальному провадженні про можливе розкрадання 20 мільйонів доларів кредиту Ощадбанку агрохолдингом «Креатив».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: