Розкрадання кредиту Ощадбанку: суд заарештував телефони підозрюваних

Читать на русском
У Національному бюро домоглися арешту мобільних телефонів двох підозрюваних у справі про розкрадання мільйонів кредиту держбанку.

Суд наклав арешт на мобільні телефони двох підозрюваних у кримінальному провадженні про можливе розкрадання 20 мільйонів доларів кредиту Ощадбанку агрохолдингом «Креатив».

Такі рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін, повідомляє «Слово і Діло».

Як зазначається, 23 жовтня детективи НАБУ провели низку обшуків, у тому числі в Кропивницькому. Працівники НАБУ вилучили в підозрюваного мобільний телефон Samsung, а в ще одного фігуранта справи – Iphone 7 та Iphone 8. Детективи просили суд заарештувати зазначені мобільні телефони, оскільки їх могли використовувати підозрювані для зв'язку. Суддя клопотання задовольнив.

Як відомо, детективи НАБУ повідомили 10 особам про підозру в розкраданні $20 млн Ощадбанку, отриманих агрохолдингом «Креатив» у вигляді кредиту. Після отримання цих коштів вони відразу ж виведені на рахунки швейцарської та белізької фірм за договорами купівлі-продажу товарів. При цьому фактична поставка не була проведена. Надалі ці кошти були перераховані іншим офшорним компаніям. У однієї з цих фірм купили корпоративні права компанії-власника 97% акцій ПАТ «Чорноморгідрозалізобетон». За версією слідства, організатором цієї схеми є народний депутат Станіслав Березкін. Також у цій справі детективи затримали його сина Максима.

Нагадаємо, суд не відсторонив начальника управління Ощадбанку. Також суд залишив на посаді заступницю голови держбанку Ірину Земцову. Раніше вона вийшла із СІЗО під заставу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: