Суд залишив чинним заочний арешт австрійських менеджерів Мартиненка

Читать на русском
Керівників австрійської компанії Steuermann в разі прибуття в Україну повинні затримати і відправити під варту.
Київський апеляційний суд

Суд залишив чинним заочний арешт директорів австрійської фірми Steuermann Вольфганга Ейбергера і Марії Ляпінш, яких оголосили в розшук у справі колишнього народного депутата Миколи Мартиненка.

Такі рішення ухвалив Київський апеляційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, суд заочно заарештував Ейбергера і Ляпінш ще наприкінці квітня після заочного повідомлення їм про підозру. Своєю чергою їхні адвокати подали апеляційні скарги з вимогою скасувати заочні арешти директорів Steuermann. Суд повернув їм їхні скарги, оскільки вони безпідставно пропустили терміни на оскарження. Зокрема, апеляційний суд вказав, що адвокати цієї ж компанії здійснювали захист Ейбергера і Ляпінш ще у травні 2018 року.

Справу щодо Ейбергера і Ляпінш було виділено в окреме провадження у вересні 2017 року. 31 серпня того ж року їм було повідомлено про підозру, а 29 вересня – вони оголошені в міжнародний розшук.

Нагадаємо, детектив спробував вручити Мартиненку повістку про виклик на допит. Пізніше з'ясувалося, що НАБУ викликало Мартиненка на допит у справі прокуратури Праги. Раніше прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури почав зачитувати обвинувальний акт у справі Мартиненка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: