Суд заарештував майно вилучене у ще одній справі Мартиненка

Читать на русском
У Національному бюро провели ще один обшук в одній зі справ проти колишнього народного депутата Миколи Мартиненка.

Детективи Національного антикорупційного бюро в кінці серпня провели обшук у фігуранта ще одного кримінального провадження, де фігурує колишній народний депутат Микола Мартиненка.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що 31 серпня детективи НАБУ провели обшук у Києві в будинку у невідомого, який фігурує в одному з епізодів про заволодіння коштами державного підприємства НАЕК «Енергоатом». У ході слідчих дій детективи вилучили мобільний телефон Apple і ноутбук, на які пізніше суд наклав арешт за клопотанням НАБУ.

Як відомо, вказане кримінальне провадження стосується періоду 2012-2016 років. У Бюро встановили, що чеська компанія Skoda JS в ці роки за нібито надані консалтингові послуги направляла отримані від «Енергоатому» кошти на рахунок BARTON BUSINESS LLC (Домініканська Республіка) в розмірі 2,16 млн євро; на рахунок «VISILOGIK LIMITED (Домініканська Республіка) в розмірі 100 тисяч євро; на рахунок INLORD SALES LLP в розмірі майже 2 млн євро і на рахунок Devecom Company Limited в розмірі 390,56 тис. євро. Таким чином, в зазначений період відбулося заволодіння коштами «Енергоатома» на загальну суму 4,65 млн євро (137,72 млн грн на сьогодні).

Нагадаємо, у межах цієї справи НАБУ направило запити до Латвії. Раніше стало відомо, що детективи шукають фігуранта справи Мартиненка, який відкрив рахунок фірми-фігуранта.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: