Мартиненка викликали на черговий допит до НАБУ

Читать на русском
Антикорупційний детектив намагався під час суду у справі екс-члена Верховної Ради вручити йому повістку на допит.
Микола Мартиненкофото: ЦПК

Національне антикорупційне бюро викликає на допит в якості свідка колишнього народного депутата Миколу Мартиненка, який уже обвинувачується у розкраданні коштів державних підприємств НАЕК «Енергоатом» і «Східний гірничо-збагачувальний комбінат».

Відповідну повістку в суді зачитав детектив НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

Спочатку екс-нардеп не захотів брати повістку з рук детектива і викинув її на підлогу. За його словами, детектив діє незаконно, оскільки вручати повістку за запитом про міжнародну правову допомогу необхідно за участю Генеральної прокуратури.

«Я ще раз вам наголошую, що ви викликаєтесь для допиту в якості свідка 28 листопада на 09:30 до Національного антикорупційного бюро України на виконання запиту про правову допомогу вищої прокуратури у Празі від 18 червня 2018 року...», – зачитав детектив.

Як відомо, від 6 червня детективи НАБУ здійснюють досудове розслідування у межах кримінального провадження отриманого від прокуратури Праги за запитом про прийняття провадження. У запиті вказується, що чеські правоохоронці встановили, що в період із квітня 2014 року на користь компанії Bradcrest Investment SA фірма Skoda JS, яка отримала кошти від «Енергоатому», перерахувала 390,5 тисяч євро на рахунок Devecom Company Limited, відкритий у банку Eurobank Cyprus Ltd. При цьому також встановлено, що представником компаній Bradcrest Investment S.A. і Devecom Company Limited була одна й та ж особа.

Нагадаємо, НАБУ розслідує ще два епізоди у справі Мартиненка, один із яких був отриманий від прокуратури Чехії. Раніше прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури почав зачитувати обвинувальний акт у справі екс-нардепа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: