НАБУ викликало Мартиненка на допит у справі прокуратури Праги – повістка

Читать на русском

Національне бюро хоче допитати колишнього члена Верховної Ради на вимогу празької прокуратури в справі щодо посадовців Skoda JS.
Микола Мартиненко

Національне антикорупційне бюро хоче допитати колишнього народного депутата Миколу Мартиненка за запитом Вищої прокуратури в Празі.

Про це йдеться в повістці НАБУ про виклик Мартиненка на допит, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується, допит хочуть провести за запитом про міжнародну правову допомогу в межах кримінального провадження Вищою прокуратури в Празі за обвинуваченням у розтраті й ухиленні від сплати податків колишнього генерального директора фірми Skoda JS Мірослава Фіали, екс-члена ради директорів компанії Іржі Демішева, екс-члена правління Мілана Когоута, екс-комерційного директора Мірослава Провода, чинного заступника комерційного директора Петера Луптачіка та Манфреда Макса Новака.

Раніше детектив НАБУ в суді намагався вручити Мартиненку повістку на допит у НАБУ 28 листопада о 09:30. Той відмовився брати повістку й заявив, що детектив діяв незаконно.

Як відомо, з 6 червня детективи НАБУ здійснюють досудове розслідування в межах кримінального провадження отриманого від прокуратури Праги за запитом про прийняття провадження. За даними чеських правоохоронців, у період із квітня 2014 року на користь компанії Bradcrest Investment SA фірма Skoda JS, яка отримала кошти від «Енергоатому», перерахувала 390,5 тисяч євро на рахунок Devecom Company Limited, відкритий у банку Eurobank Cyprus Ltd. При цьому також встановлено, що представником компаній Bradcrest Investment S.A. і Devecom Company Limited була одна й та ж особа.

Нагадаємо, прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури почав зачитувати обвинувальний акт у справі екс-нардепа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: