Суд відвів прокурора САП Перова у справі пособника Мартиненка

Читать на русском
Суд відсторонив антикорупційного прокурора Андрія Перова від справи пособника колишнього члена Верховної Ради.
Андрій Перов

Суд відвів прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрія Перова від кримінального провадження за підозрою Павла Скаленка в причетності до справи колишнього народного депутата Миколи Мартиненка.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат Скаленка Олександр Усович просив відводу Перова від провадження, оскільки цього прокурора відвели від справи Мартиненка, з якого виділили матеріали щодо Скаленка.

Своєю чергою прокурор Перов у судовому засіданні заперечував проти задоволення заяви про відвід. Він додав, що доводи адвоката є необґрунтованими й не свідчать про наявність у його діях упередженості та необ'єктивності при здійсненні процесуального керівництва в кримінальному провадженні щодо Скаленка.

Вислухавши обидві сторони, суддя задовольнив клопотання. На його думку, з огляду на те, що Перова відвели від справи Мартиненка, з якої виділили матеріали щодо Скаленка, то це викликає сумніви в об'єктивності та неупередженості прокурора САП.

Як відомо, Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів дала догану прокурору САП Перову, оскільки той нібито порушив прокурорську етику, грюкнувши дверима залишаючи судовий процес у справі Мартиненка. Пізніше у САП відреагували на догану їхньому прокурору. Також Верховний суд відмовився скасовувати догану Перову.

Нагадаємо, суд починав розгляд справи Мартиненка по суті. Раніше розшукуваного фігуранта цієї справи заочно заарештували.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: