Заволодіння $20 мільйонами: суд відправив під арешт ще одного працівника «Креатив Груп»

Читать на русском
Столичний райсуд відправив під варту економіста ПАТ Креатив Груп у справі про заволодіння 20 мільйонами доларів.

Суд узяв під варту економіста ПАТ «Креатив Груп» Віталія Пустовіта, підозрюваного детективами НАБУ в причетності до заволодіння 20 мільйонами доларів держбанку.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва, розповів журналісту «Слова і Діла» прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Кравець.

Прокурор САП Кравець просив суд узяти під варту підозрюваного. Суддя клопотання задовольнив частково й заарештував Пустовіта з альтернативою застави в 550 тисяч гривень. У разі внесення застави на підозрюваного покладуть низку зобов'язань, у тому числі носіння електронного браслета, здачу закордонних паспортів тощо.

Холодницький надіслав генпрокурору подання на нардепа БерезкінаГоловний антикорупційний прокурор надіслав керівнику Генпрокуратури подання на нардепа від групи Воля народу.

Раніше суд узяв під варту заступницю голови правління Ощадбанку Ірину Земцову та працівницю ПАТ «Креатив Груп» Оксану Сікорську. Їх затримали детективи НАБУ разом зі ще 8 підозрюваними. Земцовій інкримінують причетність до заволодіння $20 млн Ощадбанку, які були виділені у вигляді кредиту агрохолдингу «Креатив». Бенефіціарами цього холдингу раніше були народний депутат Станіслав Березкін та його син Максим.

За версією слідства, організатором схеми є нардеп Березкін. Зазначені $20 млн після отримання агрохолдингом «Креатив» у вигляді кредиту були відразу ж виведені на рахунки швейцарської та белізької фірм за договорами купівлі-продажу товарів. При цьому фактична поставка не була проведена. Надалі ці кошти були перераховані іншим офшорним компаніям. У однієї з цих фірм купили корпоративні права компанії-власника 97% акцій ПАТ «Чорноморгідрозалізобетон».

Нагадаємо, в межах цієї справи НАБУ затримало сина нардепа Березкіна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: