Заволодіння $20 мільйонами Ощадбанку: ще двох підозрюваних заарештували

Читать на русском
Столичний райсуд обрав запобіжний захід ще двом підозрюваним у справі про заволодіння мільйонами Ощадбанку.

Колишнього директора ПрАТ «Креатив» і працівника Департаменту корпоративного бізнесу Ощадбанку взяли під варту з альтернативами застави.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, екс-директора ПрАТ «Креатив» взяли під варту із заставою в 2 мільйони гривень.

«Станом на 16:00 уже обрані запобіжні заходи наступним підозрюваним: ... колишньому начальнику управління проектного фінансування Ощадбанку (Євгену Харлану – ред.) – тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 1,5 мільйона гривень і керівнику ПрАТ «Креатив» (колишньому Олександра Бойка – ред.) – тримання під вартою з альтернативою застави в сумі 2 мільйони гривень...», – підкреслив Холодницький.

Керівник САП додав, що після завершення розгляду всіх клопотань прокурорами буде вирішене питання про необхідність і доцільність апеляційного оскарження вказаних запобіжних заходів.

За інформацією журналіста «Слова і Діла», Харлан хотіла взяти на поруки народний депутат від фракції «Народного фронту» Олена Масоріна. Суд їй відмовив.

Заволодіння $20 мільйонами держбанку: з'ясувалися деталі справиДо можливого заволодіння 20 мільйонами доларів може бути причетний член парламенту від депутатської групи «Воля народу».

Раніше суд узяв під варту заступницю голови правління Ощадбанку Ірину Земцову і двох працівників ПАТ «Креатив Груп» Оксану Сікорську та Віталія Пустовіта. Їх затримали детективи НАБУ разом зі ще 7 підозрюваними. Їм інкримінують причетність до видачі кредиту $20 млн Ощадбанком агрохолдингу «Креатив», які були надалі виведені. Бенефіціарами цього холдингу раніше були народний депутат Станіслав Березкін та його син Максим.

За версією слідства, організатором схеми є нардеп Березкін. Зазначені $20 млн після отримання агрохолдингом «Креатив» у вигляді кредиту були відразу ж виведені на рахунки швейцарської та белізької фірм за договорами купівлі-продажу товарів. При цьому фактична поставка не була проведена. Надалі ці кошти були перераховані іншим офшорним компаніям. У однієї з цих фірм купили корпоративні права компанії-власника 97% акцій ПАТ «Чорноморгідрозалізобетон».

Нагадаємо, в межах цієї справи НАБУ затримало сина нардепа Березкіна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: