Туреччина чекає на рішення РФ щодо звільнення політв'язнів

Читать на русском
Ердоган заявив, що Туреччина передала російській стороні список на звільнення українських політв'язнів і очікує успішного вирішення цього питання.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що Туреччина передала російській стороні список на звільнення українських політв'язнів і очікує успішного вирішення цього питання.

Як пише «Слово і Діло», про це Ердоган заявив під час спільної прес-конференції з президентом України Петром Порошенком за підсумками засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною і Туреччиною у Стамбулі, повідомляє прес-служба глави української держави.

Українські політв’язні в Росії: кого і за що утримує російська влада«Слово і Діло» зібрало всі найбільш відомі прізвища українських політичних в’язнів у Росії та показало, за якими звинуваченнями їх утримують на території сусідньої держави і в анексованому Криму.

«Раніше двоє політв'язнів (заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров - ред.) були видані нам, після чого вони були відпущені на свободу. ... На цей раз ми отримали більш довгий список який ми одразу передали російській стороні. І бажаю, щоб ми стежили за цим процесом і були успішні в його рішенні», - зазначив президент Туреччини.

Як зазначив у свою чергу президент України, «не лише ми, а й увесь світ піклується зараз про звільнення українських заручників».

Порошенко нагадав, що в ході візиту канцлера Німеччини Ангели Меркель в Україну також обговорювалося питання звільнення українців, які незаконно утримуються у російських в'язницях і на окупованих територіях.

Президент України також повідомив, що буде піднімати це питання під час візитів до Фінляндії і Франції.

Звільнення політв’язнів: чи вплине Ердоган та чи достатнім є тиск ЗаходуПрезидент України сподівається, що турецький лідер Реджеп Ердоган допоможе вплинути на Росію для звільнення українських політв'язнів.

10 серпня 2018 року Україна подала позов до Європейського суду з прав людини проти Росії за порушення прав українських політв'язнів. У ньому описано порушення щодо 71 політв'язня.

У серпні Україна також передала Туреччині список політв'язнів Кремля.

Нагадаємо, «Слово і Діло» писало, що обіцяли зробити політики для звільнення українських політв'язнів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: