Фейгін розповів, чому Сущенко потрапив до «Матроської тиші»

Читать на русском
Сущенко під час етапування може до 20 діб утримуватися в транзитно-пересильному пункті. Куди саме його везуть, невідомо.

У процесі етапування незаконно засудженого в Росії журналіста Романа Сущенка помістили до збірного пункту в'язниці «Матроська тиша».

Як пише «Слово і Діло», подальший його маршрут невідомий, розповів громадський захисник Марк Фейгін «Укрінформу».

Сущенка в СІЗО відвідали дружина та дочка – адвокатДо українського журналіста Роману Сущенка, засудженого і утримуваного в СІЗО московської в'язниці в Лефортово, пустили дружину і дочку.

«З того, що мені відомо точно. 7-8 жовтня Роман Сущенко був переміщений до збірного пункту в «Матроській тишині», так званої «збірки». Скільки він там перебував і куди його відправили, я не знаю», – сказав він.

«Минуло десять днів. Це в межах закону РФ, тому поки готувати жодних звернень ми не будемо. Почекаємо ще 2,5-3 тижні від початку процесу етапування, отже, до кінця жовтня. Сподіваюся, до того часу потрібна інформація з'явиться. Якщо ж ні, надсилатимемо запити», – додав Фейгін.

Він нагадав, що відповідно до ст. 17 Кримінального виконавчого кодексу РФ, адміністрація установи або орган Федеральна служба виконання покарань мають повідомити про прибуття засудженого до місця відбування покарання не пізніше ніж за 10 днів із дня прибуття.

Водночас повідомлення може бути відправлене звичайною «тихохідною» поштою. А згідно зі ст. 76 КВК, під час етапування засуджений може до 20 діб утримуватися в транзитно-пересильному пункті. Тобто на законних підставах етапування, в принципі, може затягнутися надовго.

«Водночас я сподіваюся, що мого підзахисного не відправлять кудись далеко. Волгоград, Нижній Новгород, Мордовія думаю, буде щось таке», – вважає він.

Фейгін уточнив, що днями консул України в Москві планував побувати в «Лефортово», щоб забрати деякі особисті речі Романа Сущенка, які залишилися там, перш за все книжки.

Сущенко готовий написати прохання про помилування – ФейгінЗахист українського журналіста Романа Сущенка заявляє, що він готовий написати прохання про помилування.

Нагадаємо, власного кореспондента «Укрінформу» у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення в шпигунстві.

У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є працівником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

4 червня 2018 року Мосміськсуд засудив Сущенка до 12 років ув’язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення «законним».

8 жовтня стало відомо про етапування Романа Сущенка до місця відбування покарання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: