Порошенко назвав головну тему переговорів із Меркель

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко однією з основних тем переговорів із канцлером Німеччини Ангелою Меркель назвав конфлікт із Росією.

Президент України Петро Порошенко однією з основних тем переговорів із канцлером Німеччини Ангелою Меркель назвав конфлікт із Росією.

Про це він заявив за результатами зустрічі в четвер, 1 листопада, передає «Слово і Діло».

Чого чекати від переговорів Порошенка з Меркель?На 1 листопада заплановані переговори президента України з канцлером Німеччини. Чого чекати Україні, розбирались експерти.

«Я переконаний, що під час цього візиту, пані канцлер, Ви зможете переконатися, як змінилася Україна за ці чотири роки», – сказав він, зазначивши, що не змінилася лише ситуація навколо Донбасу та Криму.

Президент також повідомив, що обговорив із канцлером ситуацію на Донбасі та в Криму, в тому числі й у сфері прав людини. Крім того, Порошенко та Меркель засудили проведення «виборів» у непідконтрольних районах Донецької й Луганської областей.

Зокрема, президент заявив, що «ці вибори є нікчемними й ніколи не будуть визнані світовою спільнотою». Своєю чергою Меркель заявила про безальтернативність Мінських угод.

«У нас тісна співпраця з Мінським форматом. На жаль, немає стабільного перемир'я. Нам потрібно збільшити зусилля, що стосується зон розведення. Ми спільно працюємо, щоб ввести місію ООН. У нас нічого іншого немає, крім Мінського процесу. Німеччина буде на боці України. Україна сама має визначати свій шлях», – зазначила Меркель.

Також вона заявила, що Німеччина виступатиме за продовження санкцій щодо Росії.

«Ми також проговорили про те, що санкції пов'язані з певним станом. Якщо буде прогрес, тоді ми можемо пом'якшити ці санкції. На жаль, Мінські домовленості не дотримуються, якщо щось відбувається, то лише по міліметру вперед, але час від часу відхід назад. Німеччина також виступатиме за продовження цих санкцій», – зазначила Меркель.

Крім того, лідери країн обговорили ситуацію в акваторії Азовського моря та в Керченській затоці.

Також нагадаємо, що в Києві через візит Меркель обмежили рух низкою вулиць.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: