ЄСПЛ зареєстрував новий позов України проти Росії

Читать на русском
Європейський суд із прав людини зареєстрував нову міждержавну заяву України проти Росії. Cправа стосується затримання й судового переслідування українських громадян.

Європейський суд із прав людини (ЄСПЛ) зареєстрував нову міждержавну заяву України проти Росії.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба Міністерства юстиції України в Twitter.

Україна проситиме ЄС взяти шефство над відновленням Донбасу. Що з цього вийде?Президент запропонував взяти під власну відповідальність країнам ЄС відновлення Донбасу. Про ініціативу говорили з експертами.

Відзначимо, що справа стосується затримання й судового переслідування українських громадян за різними кримінальними звинуваченнями. Зокрема, порушень прав українців, які незаконно утримувались або утримуються в окупованому Криму та Росії.

Наразі в суді перебувають чотири заяви України проти РФ.

Нагадаємо, 10 серпня Україна подала міждержавний позов до ЄСПЛ проти Росії за порушення прав українських політв'язнів. У заяві були описані порушення що 71 політв'язня на 130 сторінках із близько 3 тисяч сторінок додатків.

23 серпня ЄСПЛ зобов'язав уряд Росії поінформувати суд про стан здоров'я українських політв'язнів Станіслава Клиха, Володимира Балуха, Еміра-Усейна Куку та Сергія Литвинова.

За словами голови Міністерства юстиції України Павла Петренка, РФ має до 5 вересня надати інформацію про стан здоров'я цих політв'язнів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: