Сенцов попросив оприлюднити його заповіт

Читать на русском

Сенцов заповідає екранізацію своїх робіт режисерці Євгенії Врадій. Також Сенцов призначив спадкоємцями своїх дітей – Аліну та Владислава.

Український політв’язень режисер Олег Сенцов попросив оприлюднити заповіт.

Як пише «Слово і Діло», лист «Громадському» передала його сестра Наталія Каплан.

У листі від 7 вересня 2018 року Сенцов заповідає екранізацію своїх робіт режисерці Євгенії Врадій. Також Сенцов призначив спадкоємцями своїх дітей – Аліну та Владислава.

Нагадаємо, 25 жовтня 2018 року політв’язень Сенцов став лауреатом правозахисної премії імені Сахарова. Він став першим в історії українцем, який здобув цю нагороду.

На вручення премії, яке відбудеться 12 грудня, запросили його адвоката та сестру.

Як відомо, Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова – до 20 років позбавлення волі.

Звільнення Сенцова: чи допоможе премія Сахарова та як домовитися з ПутінимСенцов став лауреатом премії Сахарова. За словами журналістів, більшість в Європарламенті підтримує кандидатуру українського режисера.

Разом із ними також затримали Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія. Афанасьєва в 2016-му році обміняли, Чирній надалі перебуває в колонії в місті Шахти Ростовської області.

Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політв'язнів Кремля. Він тримався 145 днів. Сенцов заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.

10 вересня сестра Сенцова повідомила, що політв'язень написав заповіт на творчість у разі смерті.

Мати Олега Сенцова написала Путіну клопотання про помилування. В Адміністрації президента РФ заявили, що для помилування Сенцов має сам написати прохання Путіну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: