Законотворча діяльність Ради: хто активніше за всіх працював у жовтні

Читать на русском

Жовтень можна назвати провальним місяцем в плані законотворчої діяльності, тому що протягом місяця до Верховної Ради було подано лише 89 ініціатив. Нагадаємо, перед літніми канікулами нардепи підготували понад 150 нових проектів законів. Залишається сподіватися, що зареєстровані минулого місяця ініціативи не стануть законотворчим спамом.

Президент України ініціював 5 проектів законів, серед яких ініціатива передачі Андріївської церкви Вселенському патріархату для проведення богослужінь, релігійних обрядів, церемоній та процесій. Також Порошенко вніс до Верховної Ради проект закону про ратифікацію кредитної угоди між Україною та Євросоюзом про залучення кредиту в розмірі 1 мільярд євро.

Кабінет міністрів України минулого місяця подав 14 законодавчих ініціатив, а народні депутати – 70.

Які законопроекти обіцяли відстоювати в Раді мажоритарники Київської областіМихайло Гаврилюк відмовився від обіцянки ініціювати заміну слів у гімні України, а Олександр Марченко проти скасування 8 березня.

Лідером за кількістю поданих законопроектів, як і у вересні, стала фракція «Блоку Петра Порошенка» – 34 документи. Активніше за всіх працювали Андрій Вадатурській (долучився до розробки 5 документів), Сергій Каплін (4), Валерій Карпунцов (4) і Сергій Хлань (4).

На другому місці за кількістю зареєстрованих законопроектів у жовтні знаходиться «Народний Фронт». Депутати фракції брали участь у розробці 27 проектів законів. Найактивнішими стали Антон Геращенко (5), Валерій Лунченко (4), Андрій Тетерук (4).

Фракція «Самопомочі» подала 14 проектів законів. Лідерами законотворчої діяльності минулого місяця стали Іван Мірошниченко (4), Олександр Данченко, Ярослав Маркевич і Руслан Сидорович, які підготували по 2 законопроекти.

Представники «Опозиційного блоку» розробили й подали 10 проектів законів. Найбільше ініціатив розробили Олександр Вілкул (4), Тетьяна Бахтеєва (3) та Андрій Гальченко (3).

Серед позафракційних нардепів у жовтні відзначилися Михайло Головко та Євген Мураєв, які подали по 4 законопроекти.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, ми писали, які обіцянки політики мають виконати в листопаді.

До річниці місцевих виборів ми писали, як мери виконували обіцянки протягом 3 років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: